Ca organizație non-profit, Asociația Română pentru Encefalită Autoimună (AREA) depinde de generozitatea celor care aleg să doneze pentru a-i ajuta pe pacienții cu encefalită autoimună. Suntem recunoscători pentru orice donație și ne dorim transparență absolută, pentru ca donatorii să știe pentru ce se alocă banii AREA. Suntem, pentru moment, o organizație care se bazează în totalitate pe voluntariat. Mai jos, menționăm principalele moduri în care ne poți ajuta.

Donații directe

Puteți dona prin transfer bancar direct către contul deschis la Banca Transilvania:

ASOCIAȚIA ROMÂNĂ PENTRU ENCEFALITĂ AUTOIMUNĂ
CIF: 47035609
Sediul social: Calea Turzii nr. 68, ap. 10, 400193 Cluj-Napoca
RON: RO51BTRLRONCRT0663880901
EUR: RO98BTRLEURCRT0663880901
De asemenea, puteți dona direct cu cardul sau prin PayPal, accesând butonul de mai jos:


Redirecționează 3.5% din impozitul pe venit (persoane fizice)

Dacă sunteți persoană fizică, aveți posibilitatea de a redirecționa către AREA 3.5% din impozitul pe venitul global realizat în anul anterior, conform ordonanței 26/2000, cu privire la asociații și fundații. Redirecționând această sumă către AREA (prin completarea Declarației 230) nu veți plăti nimic în plus, această sumă fiind oricum percepută de către stat. 

Redirecționează

Sponsorizări (persoane juridice)

Dacă sunteți persoană juridică, există două opțiuni:

  • dacă dețineți o societate comercială care plătește impozit pe profit, sumele aferente sponsorizărilor se scad din impozitul pe profit datorat la nivelul valorii minime dintre următoarele: 0.75% din cifra de afaceri, respectiv 20% din impozitul pe profit datorat
  • dacă dețineți o microîntreprindere, sumele aferente sponsorizărilor se scad din impozitul pe venitul datorat pentru trimestrul în care s-au înregistrat cheltuielile respective, în limita a 20% din impozitul datorat.

Impozitul pe profit al oricărei companii poate fi redirecționat către o organizație non-profit fără nici o cheltuială suplimentară pentru agentul economic care face redirecționarea. 

Procesul de sponsorizare se desfășoară astfel:
Pasul 1: Încheiați un contract de sponsorizare cu AREA (contribuabil înregistrat la ANAF, figurând în Registrul entităţilor/unităţilor de cult pentru care se acordă deduceri fiscale), completați contractul de sponsorizare cu datele firmei și cu suma de sponsorizare și îl trimiteți la adresa AREA din Cluj-Napoca sau solicitați prezența unui reprezentant AREA pentru ridicarea contractului (dacă sunteți din Cluj-Napoca). Vă rugăm ca, înainte de a completa contractul, să ne solicitați un număr de înregistrare.
Pasul 2: Vă vom retrimite un exemplar semnat, în original, la adresa indicată de Dv.

Descărcați contractul de sponsorizare de aici. Dacă aveți întrebări suplimentare, contactați-ne prin intermediul formularului online, telefonic sau prin e-mail.

Pentru orice alte variante de sponsorizare, ne puteți contacta prin intermediul formularului online, telefonic sau prin e-mail.

Informațiile furnizate de Asociația Română pentru Encefalită Autoimună (AREA) pe acest website sunt doar de natură generală. Informațiile nu pot fi utilizate ca substitut pentru obținerea de sfaturi medicale personalizate. Informațiile de pe acest website pot fi modificate fără notificare. Deși se depun toate eforturile rezonabile pentru a se asigura că informațiile sunt corecte, complete și actualizate, acest lucru nu poate fi garantat.

Pagini

Social Media