Am înființat Asociația Română pentru Encefalită Autoimună (AREA) pentru toți pacienții, aflați în toate stadiile de boală sau de recuperare, precum și pentru familiile lor. Împreună vom continua lupta împotriva acestei boli, îi vom susține și încuraja pe cei aflați în prima linie și vom onora memoria celor care nu mai sunt lângă noi. Alătură-te nouă în misiunea de a educa în privința encefalitei autoimune, de a oferi sprijin și de a strânge fonduri pentru a susține lupta dedicată diagnosticării, tratării și recuperării pacienților care suferă de encefalită autoimună și boli înrudite.

Prin intermediul AREA și a rețelei de pacienți, aparținători și medici ne propunem:

  • să apărăm drepturile și interesele pacienților cu encefalită autoimună
  • să oferim un forum pentru pentru pacienți și pentru familiile acestora
  • să educăm comunitatea și lumea medicală cu privire la particularitățile acestei boli prin mijloace specifice (campanii, congrese, conferințe, mese rotunde)
  • să promovăm diagnosticul, tratamentul și recuperarea în urma afecțiunii
  • să susținem cercetarea fundamentală și clinică cu privire la factorii de risc și mecanismele declanșării bolii
  • să milităm pentru crearea unui registru național pentru a urmări incidența și prevalența encefalitei autoimune
  • să creăm o rețea națională de medici cu experiență în diagnosticul și tratamentul acestei boli
  • să creăm un forum pentru profesioniștii din domeniul sănătății din România interesați de patogeneza, diagnosticul și tratamentul encefalitei autoimune și bolilor înrudite
  • să punem la dispoziție noutăți din cercetare atât pentru profesioniști din domeniul sănătății, cât și pentru pacienți și familiile lor.

AREA a fost înființată în România, în anul 2022, ca organizație non-guvernamentală, non-profit, cu sediul în Cluj-Napoca. AREA este singura organizație din țara noastră care militează pentru drepturile pacienților cu encefalită autoimună și boli înrudite.

Informațiile furnizate de Asociația Română pentru Encefalită Autoimună (AREA) pe acest website sunt doar de natură generală. Informațiile nu pot fi utilizate ca substitut pentru obținerea de sfaturi medicale personalizate. Informațiile de pe acest website pot fi modificate fără notificare. Deși se depun toate eforturile rezonabile pentru a se asigura că informațiile sunt corecte, complete și actualizate, acest lucru nu poate fi garantat.

Pagini

Social Media